خبرگذاری گوناگون پشتیبانی از ۲۵۰ هزار دانشگاهی برای شرکت در مراسم اربعین حسینی/تسهیلات شامل دانشجویان غیرایرانی هم می‌شود - خبرگزاری گوناگون

حجت الاسلام والمسلمین مهدی فاطمی پور در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش خبرگذاری گاناگان، با بیان اینکه، اقدامات مربوط به ثبت نام و اعزام دانشجویان به آئین پیاده روی اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، امسال به صورت غیرمتمرکز از سوی دانشگاه ها انجام می شود، افزود: دانشگاهیان علاقمند به این آئین معنوی در هر کدام از دانشگاه ها با مشارکت بسیج دانشجویی و مجموعه های فرهنگی دانشگاه ها از جمله معاونت فرهنگی دانشگاه ها، دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ها و تشکل های علاقمند به این حوزه، ثبت نام می شوند.

وی گفت: همچنین از طریق صندوق رفاه دانشجویی تسهیلاتی برای دانشجویان در نظر گرفته می شود؛ به طوری که بسیاری از دانشگاه ها وسایل ایاب و ذهاب و نقل و انتقالات زائران تا مرز ایران و عراق را تدارک خواهند دید که این برگزاری جلسات مقدماتی و هماهنگی در سطح دانشگاه های کشور را می طلبد که در حال برگزاری است.

قائم مقام رئیس نهاد رهبری در دانشگاه ها در مورد موضوع روادید برای دانشگاهیان نیز توضیح داد: ستاد عتبات دانشگاهیان و مجموعه نهاد رهبری در دانشگاه ها در حال پیگیری بحث مجوز خروج و هماهنگی های لازم در این زمینه است.

۱۷ خردادماه امسال بود کمه عثمان الغانمی وزیر کشور عراق با درخواست احمد وحیدی وزیر کشور ایران برای حذف روادید سفر زمینی اربعین موافقت کرد.

حجت الاسلام فاطمی پور گفت: طبیعتا دانشجویانی که قصد دارند از کشور خارج شوند، باید یا وثیقه بگذارند و مراحلی را طی کنند که بتوانند از کشور خارج شوند؛ برای اربعین حسینی این کارها را ما با کمک دستگاه‌های متولی برای دانشجویان انجام می دهیم و عمده تسهیلگری که در این قسمت اتفاق می افتد این است که دیگر لازم نباشد افراد وثیقه ای بگذارند و مسیرهایی را برای ورود و خروج طی کنند.

وی درخصوص اینکه، آیا تعداد دوز تزریق واکسن کرونا برای اعزام دانشگاهیان به آئین پیاده روی اربعین مد نظر قرار خواهد گرفت یا خیر نیز گفت: به طور حتم این مهم قبل از اعزام دانشگاهیان به آئین معنوی پیاده روی اربعین حسینی از ستاد ملی کرونا استعلام خواهد شد.

پشتیبانی از ۲۵۰ هزار نفر از دانشگاهیان برای اعزام به مراسم اربعین حسینی (ع)

۳ موکب خدمات رسان برای دانشگاهیان زائر برپا می‌شود

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه با بیان اینکه، در حال برنامه ریزی برای برپایی سه موکب به منظور خدمات رسانی و پشتیبانی مادی و معنوی از زائران دانشگاهی هستیم، افزود: اگر این برنامه به سرانجام برسد هم در نجف و هم در کربلا و همچنین در بین مسیر این دو شهر سه موکب خدمت‌رسانی به دانشگاهیان زائر برای بهره مندی هرچه بیشتر از این سفر معنوی فراهم خواهد شد.

حجت الاسلام فاطمی پور در پاسخ به این سوال که آیا این سه موکب برای خدمات رسانی ویژه تنها به دانشجویان برپا می شود یا سایر عموم مردم هم می توانند از خدمات این موکب ها بهره مند شوند نیز اظهار کرد: طبیعتا ما خدمات را به دانشگاهیان اعم از دانشجو، کارمند و اعضای هیات علمی ارائه می دهیم و تبلیغ و اطلاع رسانی ها نیز برای بهره مندی این افراد است اما اگر سایر زائران غیردانشگاهی نیز به این موکب ها مراجعه کنند، سخت گیری برای استفاده از خدمات موکب ها نداریم اما اولویت، خدمات رسانی به دانشجویان و دانشگاهیان است.

وی در پاسخ به اینکه در این موکب ها چه خدماتی به دانشگاهیان زائر سیدالشهدا(ع) ارائه می شود، توضیح داد: این خدمات هم شامل پشتیبانی مادی و هم شامل پشتیبانی معنوی خواهد بود؛ نخست اسکان و استراحت افراد زائر و تجدید قوا برای ادامه مسیر است که این شامل الزاماتی ازجمله تدارک سرویس های بهداشتی، استحمام و لوازم مورد نیاز برای استراحت خواهد بود.

حجت الاسلام فاطمی پور دومین خدمت در این موکب ها را خدمات تغذیه ای عنوان کرد و افزود: زائران دانشگاهی بدون اینکه از موکب ها خارج شوند و خریدی انجام دهند، می توانند از سرویس های صبحانه، ناهار و شام در این موکب ها استفاده کنند. همچنین سعی می شود در پشتیبانی معنوی از زائران دانشگاهی، برنامه های ثابت روزانه فرهنگی از جمله سخنرانی، روضه خانی، برگزاری نمایشگاه های فرهنگی و مشاوره به دانشگاهیان زائر امام حسین (ع) ارائه شود.

تلاش برای رایگان شدن اعزام دانشگاهیان به مراسم اربعین حسینی (ع)

قائم مقام رئیس نهاد رهبری در دانشگاه ها در ادامه و در پاسخ به این سوال که هزینه سفر اربعین دانشجویی چه میزان است نیز اظهار کرد: سفر اربعین دانشجویان شبیه اوقات دیگر که به صورت کاروانی برای زیارت اعزام می شوند نیست؛ دلیل آن این است که نوع اسکان و تغذیه زائران متفاوت است و زائران باید سه روز در مسیر نجف به کربلا در موکب ها استقرار داشته باشند.

فاطمی پور افزود: ضمن اینکه زمانبندی سفرها و همچنین فاصله با مرز و روزهایی که افراد قصد اقامت دارند، متفاوت است؛ لذا خیلی نمی شود برآورد دقیقی از هزینه ها داشت اما تلاش ما این است که رفت آمد دانشجویان تا مرز هیچ هزینه ای نداشته باشد.

وی گفت: به طور طبیعی زائران دانشگاهی یک رفت و آمدی در داخل عراق از مرز تا شهرهای زیارتی دارند که در این بخش هم افراد می توانند از سیستم حمل و نقل صلواتی که در آنجا تدارک دیده می شود، استفاده کنند و هم می توانند از سیستم حمل و نقل با پرداخت هزینه بهره مند شوند؛ لذا شرایط متفاوت می شود اما طبیعتا هزینه سفر هر فرد برای یک سفر سه چهار روزه حداقل یک میلیون و حداکثر دو میلیون تومان خواهد بود.

فاطمی پور اضافه کرد: هزینه دانشجویان بسته به فاصله نزدیکی و دوری از مرزها و میزان روزهایی که قصد اقامت در عراق دارند، متفاوت است.

پشتیبانی از ۲۵۰ هزار نفر از دانشگاهیان برای اعزام به مراسم اربعین حسینی (ع)

ظرفیت پشتیبانی از جمعیت ۲۵۰ هزار نفر از دانشگاهیان برای اعزام به مراسم اربعین حسینی

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در خصوص آمار ثبت نام دانشگاهیان برای شرکت در مراسم اربعین حسینی گفت: ثبت نام دانشجویان به تازگی شروع شده است اما ظرفیت حمل و نقل از مبدا و میزان توافقی که بین دو کشور ایران و عراق انجام شده، هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است و اینکه چه میزان از این سهمیه در اختیار دانشگاهیان باشد نیز هنوز مشخص نیست.

فاطمی پور در پاسخ به این سوال که تعداد دانشجویان اعزامی به عتبات عالیات در نوروز امسال چه میزان بوده است نیز توضیح داد: حدود ۶۴ هزار نفر ثبت نام کرده بودند که ما با توجه به بسته بودن مرز زمینی و محدودیت های موجود در تعداد پروازها، با انجام قرعه کشی پنج هزار نفر را برای زیارت عتبات و عالیات اعزام کردیم.

وی با بیان اینکه، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها از ظرفیت پشتیبانی اعزام زمینی حدود ۲۵۰ هزار نفر از دانشگاهیان به مرزهای عراق برای حضور در پیاده روی اربعین برخوردار است، افزود: البته محدودیتی هم برای ثبت نام وجود ندارد یعنی تعداد بیشتری هم می توانند ثبت نام کنند اما پشتیبانی ما محدود به تهیه مجوز خروج آنها از مرز خواهد بود.

تسهیلات حضور در اربعین حسینی شامل دانشجویان غیرایرانی هم می‌شود

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با تاکید بر اینکه، فراهم سازی مقدمات برای حضور پرشور دانشگاهیان در آئین معنوی پیاده روی اربعین حسینی تنها مختص دانشجویان ایرانی نیست، افزود: تسهیلات موجود در دانشگاه ها شامل دانشجویان غیرایرانی مقیم ایران از جمله دانشجویان عراقی، سوری و افغانستانی نیز می شود.

فاطمی پور با اشاره به وجود حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی در ایران اظهار کرد: بسیاری از دانشجویان کشور عراق در ایام محرم و اربعین حسینی به کشور خود مراجعه و ضمن شرکت در آئین های معنوی ماه محرم و صفر با برپایی غرفه ها و موکب هایی از زائران حضرت سید الشهداء(ع) میزبانی و پذیرایی می کنند.

قائم مقام رئیس نهاد رهبری در دانشگاه ها با بیان اینکه، در حال حاضر بیشتر دفاتر نهاد در دانشگاه ها درگیر هیات های دانشجویی در دانشگاه های سراسر کشور هستند، افزود: اخیرا ما دو برنامه برای هیات های دانشجویی داشته ایم که ستایشگران و مداحان دانشجویی کشور از جمله آنها است. یک همایش در شهر تهران برای ستایشگران و مداحان دانشجو به منظور هم اندیشی برای معرفت بخشی هرچه بیشتر و ترویج شور و شوق حسینی در مردم با استفاده از شعر و مداحی داشته ایم که یک دوره هم افزایی آموزشی برای آنها محسوب می شود.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، همچنین برنامه دوم این نهاد در ایام محرم و عزاداری سیدالشهداء (ع) را استفاده از ظرفیت فضای رسانه و همچنین فضای مجازی در ماه محرم عنوان کرد و افزود: این برنامه نیز یک هفته ای است که برای هم افزایی در خصوص هیات های دانشجویی سراسر کشور آغاز شده است. همچنین درصدد تشویق پخش آئین های عزاداری حسینی در فضای مجازی هستیم.

به این پست امتیاز دهید.
دسته بندی : علمی آموزشی تاريخ : 22 جولای 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.