خبرگذاری گوناگون فناوری‌های پیشرفته درمانی ایران در خدمت بیماران عراقی قرار می‌گیرد - خبرگزاری گوناگون

پس از اعلام تاسیس نخستین مرکز درمان‌ سرطان و پیوند سلول‌های بنیادی به عنوان شعبه پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی در کربلای معلی، اکنون دکتر اردشیر قوام زاده، با اشاره به امضای قرارداد انتقال فناوری پیوند سلول های بنیادی در بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) کربلا اظهار داشته است: با اجرای این قرارداد که ذیل تفاهم‌نامه همکاری های مشترک پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی و نهاد بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عتبه حسینیه مقدسه به امضا رسید، به زودی نخستین عمل پیوند مغز استخوان آلوژن روی یک بیمار مبتلا به سرطان خون در مرکزی که توسط تیم تخصصی پژوهشکده سرطان معتمد در کربلا تجهیز شده است، انجام خواهد شد.

فناوری‌های پیشرفته درمانی ایران در خدمت بیماران عراقی قرار می‌گیرد

وی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش خبرگذاری گاناگان و با بیان این که تاکنون عمل پیوند سلول های بنیادی مغز استخوان آلوژن در کشور عراق انجام نشده است، ابراز امیدواری کرد که با آغاز به کار این مرکز زمینه استفاده مردم عراق از خدمات پیوند سلول های بنیادی فراهم شود.

قوام زاده که ریاست و هدایت علمی تیم تخصصی پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی در انتقال فناوری و راه‌اندازی مرکز پیوند سلول های بنیادی در عراق را برعهده دارد، تاکید کرد با توجه به درخواست طرف عراقی و اعلام آمادگی آنها برای تامین کامل هزینه ها و ملزومات مورد نیاز امیدوارم بتوانیم خدمات مختلف سلول درمانی را در این مرکز توسعه دهیم.

روز سه‌شنبه سوم آبان ماه جاری نیز دکتر رامین صرامی‌فروشانی رئیس پژوهشکده سرطان معتمد در گفت و گو با خبرگذاری گاناگان از تاسیس نخستین مرکز درمان‌ سرطان و پیوند سلول‌های بنیادی در کربلای معلی خبر داده بود. 

وی که در راس هیاتی برای امضای قرارداد انتقال فناوری پیوند سلول های بنیادی و راه‌اندازی این مرکز به کربلا سفر کرده بود، اظهار داشته بود که این مرکز بنا به درخواست نهاد بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عتبه حسینیه مقدسه به ریاست دکتر ستار الساعدی، وزیر بهداشت پیشین عراق به عنوان‌ سازمان متولی بهداشت و درمان استان کربلا توسط پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی و به عنوان شعبه پژوهشکده در عراق تاسیس می شود و فناوری‌های تشخیصی و درمانی پیشرفته توسعه یافته در پژوهشکده سرطان معتمد در قالب انتقال فناوری در کربلای معلی به کار گرفته خواهد شد.

به گفته وی، تمرکز اولیه این مرکز بر پیوند سلول‌های بنیادی در درمان بیماران سرطانی و تالاسمی و تشخیص فناورانه سرطان‌های توارثی خواهد بود و در آینده ای نزدیک با تکمیل زیرساخت‌ها و تجهیزات لازم‌، پروژه های جامع سلول درمانی و ژن درمانی در این مرکز به انجام‌ خواهد رسید.

پیوند اولین مغز استخوان آلوژن بیماران سرطانی توسط تیمی از زبده‌ترین متخصصان ایرانی به سرپرستی استاد قوام زاده در کربلای معلی نیز به زودی به انجام خواهد رسید.

به گزارش خبرگذاری گاناگان، پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی از بین حدود ۱۰۰ دانشگاه، پژوهشگاه و موسسه پژوهشی کشور به عنوان یکی از پنج مرکز برتر (حائز رتبه الف) در اجرای ماموریت های ملی مصوب ستاد توسعه زیست فناوری معرفی شده است. 

بنابر اعلام ستاد توسعه زیست فناوری براساس ارزیابی صورت گرفته توسط این ستاد، پژوهشکده سرطان معتمد از لحاظ دستاوردهای حاصل شده در ماموریت های ملی محوله در چارچوب تقسیم کار ملی زیست فناوری کشور موفق به کسب رتبه برتر شده است. 

بر اساس تقسیم کار ملی زیست فناوری، پژوهشکده سرطان معتمد، سه ماموریت ملی شامل ژن درمانی و ویروس درمانی سرطان با استفاده از ویروس های آنکولایتیک (سرطان های پستان و خون)، سلول درمانی سرطان های نوپر (پستان، تخمدان، معده، روده، گلیوپلاستوما) و سرطان خون با استفاده از سلول های کشنده طبیعی وسلول های دندریتیک و تولید کیت های تشخیص ژنتیکی نیاز به شیمی درمانی در سرطان ریه، کولون، پستان، پروستات، تخمدان، معده و روده را برعهده دارد.

در فهرست پنج دانشگاه و موسسه تحقیقاتی برتر حائز رتبه الف در این ارزیابی، تنها یک پژوهشکده (پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی) حضور دارد که توانسته در کنار یک دانشگاه و سه پژوهشگاه بزرگ کشور که در ساختار سازمانی هر یک، پژوهشکده ها و مراکز پژوهشی متعددی فعالیت دارند، توان تحقیقاتی برتر خود را به منصه ظهور برساند.

پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی با ربع قرن تجربه در امر پژوهش در قالب گروه‌های «پژوهش های بالینی»،« ژنتیک»، «پروتئین های نوترکیب»، «کیفیت زندگی و طب فراگیر»، «فناوری های بین رشته ای» و «درمان های پیشرفته و سلول درمانی (ATMP) » و ارائه خدمات متنوع تخصصی و فوق تخصصی در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان پستان به بیش از ۱۵۰ هزار مراجعه کننده در سال به عنوان قطب تشخیص و درمان سرطان پستان در کشور به شمار می رود.

به این پست امتیاز دهید.
دسته بندی : علمی آموزشی تاريخ : 27 اکتبر 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.