خبرگذاری گوناگون شروع رسمی فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها و تاکید مسوولان بر گفت‌وگو و حفظ آرامش - خبرگزاری گوناگون

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش خبرگذاری گاناگان، آموزش عالی طلیعه رسمی سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ را بعد از دو سال کرونایی در سومین هفته از مهر ماه جاری آغاز کرد. آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور به همین مناسبت در اولین روز از هفته گذشته به دانشگاه الزهرا (س) رفت.

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علم و فناوری ریاست جمهوری، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور، فریده حق‌بین سرپرست دانشگاه الزهرا (س)، اعضای شورای معاونان و مسوولان وزارت علوم و جمعی از اساتید و روسای دانشگاه های تهران و نودانشجویان این دانشگاه حضور داشتند.

رئیس جمهور در این مراسم دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور را اتاق اندیشه‌ورزی دولت دانست و گفت: اندیشه‌ورزی دانشگاه‌ها برای یافتن راهکارهای مسائل جامعه همواره مورد توجه دولت خواهد بود.

آیت الله رئیسی برخورداری توأم از روحیه تحقیق و پژوهش با علم و بردباری دختران دانشجو را در این زمینه موثر دانست و افزود: در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی زنان زیادی در عرصه‌های دانشگاهی کشور خوش درخشیده و حتی توانسته‌اند توانایی‌های خود را در عرصه‌های جهانی به رخ جهانیان بکشند.

زلفی‌گل نیز در این مراسم ضمن پاسداشت آغاز بهار علم و دانش گفت: ۶۰ درصد دانشجویان کشور را دختران تشکیل می دهند و حضور قابل ملاحظه بانوان در آموزش عالی به خاطر شرایطی است که نظام مقدس جمهوری اسلامی فراهم کرده است. باید قدر نظام جمهوری اسلامی ایران را که برخاسته از خون هزاران شهید است، بدانیم.

وزیر علوم با تاکید بر تلاش و پشتکار دختران دانشجو برای موفقیت در مسیر کسب علم اظهار داشت: خداوند به هر انسانی استعدادهای خاصی عطا کرده است و هر کسی باید بکوشد استعداد و ظرفیت ویژه مختص خود را شناسایی و از آن برای دست یافتن به موفقیت‌های خود استفاده کند.

شروع رسمی فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها و تاکید مسوولان بر گفت‌وگو و حفظ آرامش

برگزاری جلسه فوق‌العاده شورای معین 

همچنین جلسه فوق‌العاده شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، جمعی از روسای دانشگاه‌های تهران و مدیران این وزارتخانه، روز شنبه در محل وزارت علوم تشکیل شد.

سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه اظهار داشت: صنعت رسانه‌ای دشمن در حوادث اخیر، بزرگ نمایی رقم زد که برای بیان مسأله، برخی افراد و مسئولان را هم تحت تأثیر قرار داد. مثلا در مدارس سمپاد کمتر از انگشتان دست، مسائل گذرا اتفاق افتاده است؛ در میان ۱۱۴ هزار مدرسه کشور نیز حدود ۲ صدم درصد مدارس دچار اتفاقاتی بوده‌اند، ولی صنعت رسانه‌ای دشمن آن را به تمام نظام تعلیم و تربیت کشور تعمیم می‌دهد. در دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌های کشور برخی مسائل بوده است، لکن تعمیم مساله یک دانشگاه به سایر دانشگاه‌های کشور و نظام آموزش عالی کشور قطعا نادرست و غیرواقعی است.

وزیر علوم نیز در این جلسه اظهار داشت: بنده به عنوان وزیر علوم نهایت تقدیر و تشکر را از روسای دانشگاه‌ها در مدیریت حوادث اخیر دارم. این شرایط را در سال ۸۸ خودم در دانشگاه تجربه کرده‌ام و می‌دانم سختی‌های کار چیست. البته تفاوت‌هایی در دانشگاه‌ها وجود دارد که سبک و سیاق مدیریت دانشگاه‌ها را نیز تغییر می‌دهد.

در حادثه دانشگاه شریف شخصا به دانشگاه رفتم و صحبت‌های دانشجویان را شنیدم، برخی با احساسات پاک و برخی با هیجان نکات خود را بیان کردند؛ لازم است مدیران دانشگاه و اساتید محترم نسبت به همدلی و گفتگو با دانشجویان اهتمام بیشتری داشته باشند و مسائل و نکات ایشان را بشنوند و راهنمایی کنند. دانشجویان کشور، فرزندان ما هستند و همه ما نسبت به آنها مسئولیت داریم و باید حداکثر کمک را داشته باشیم.

تقدیر از دانشجویان بین‌المللی و تقویت دیپلماسی علمی

وزارت علوم روز دوشنبه (۱۸ مهر) نیز میزبان اولین جشنواره تقدیر از دانشجویان نمونه بین‌المللی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و رئیس سازمان امور دانشجویان در دانشگاه‌ها بود.

زلفی‌گل در این مراسم، موفقیت‌های علمی کشور را به یمن‌ استقلال سیاسی دانست و حجت‌الاسلام رستمی نیز گفت: دنیا در حال جنگ شناختی با استفاده از سلاح رسانه علیه مردم ایران است. اگر ملت‌ها تسلیم نظام رسانه‌ای غرب شوند، شکست خواهند خورد.

رسانه امروز چنان واقعیت را تغییر می دهد که انسان ها دروغ را باور می کنند اما کسانی که با علم به میدان مبارزه با دروغ بروند واز گفتن واقعیت ها هراسی نداشته باشند، پیروز می شوند.

در این مراسم از دانشجویان بین‌المللی نمونه؛ شهزاده سید حسن نقوی دانشجوی مقطع دکتری مدیریت دولتی دانشگاه تهران از پاکستان، حسام السلامه اهل سوریه و دانشجوی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، آقای ماما دوفال از سنگال دانشجوی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان رشته ژئوفیزیک، بتول برکات دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر از لبنان، مرتضی محقی دانشجوی افغانستانی رشته حقوق خصوصی و خانم نادیه عبدالکریم دانشجوی عراقی دانشگاه فردوسی مشهد تقدیر شد.

شروع رسمی فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها و تاکید مسوولان بر گفت‌وگو و حفظ آرامش

حضور معاون اول رئیس‌جمهور در دانشگاه صنعتی شریف

محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور نیز شامگاه دوشنبه با حضور در خوابگاه شهید احمدی روشن به گفت‌وگو با دانشجویان گروه‌های مختلف دانشگاه صنعتی شریف پرداخت. پس از بروز برخی حاشیه‌ها در روزهای آغازین سال تحصیلی جدید، محمد مخبر دوشنبه شب در یکی از خوابگاه‌های این دانشگاه حضور یافت و از نزدیک دغدغه‌ها و گلایه‌های برخی از دانشجویان ورودی جدید و قدیم را شنید و به آنها برای رفع مشکلات قول مساعد داد.

در این دیدار صمیمانه که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز حضور داشتند، نمایندگان دانشجویان گروه‌های مختلف حاضر در خوابگاه روایت‌های خود را از برخی مسائل اخیر در فضای دانشگاه ارائه داده و شرایط موجود در دانشگاه را در روزهای اخیر تشریح کردند.

برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها 

عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگذاری گاناگان ضمن تاکید بر اهمیت کرسی‌های آزاداندیشی گفت: معدود رفتارهای خارج از عرف و قانون و خشونت‌های کلامی و رفتاری، مدیریت دانشگاه‌ها را دشوار کرد و تصویر خوبی را از دانشگاه مخابره نکرد که باید واکاوی و علل آن شناسایی شود.

وی در پاسخ به این سوال که دانشجویان چطور می‌توانند صف خود را از اغتشاشگران جدا کنند، اظهار داشت: تنها عاملی که جامعه را نظم می بخشد و دانشگاه را در مسیر خود قرار می دهد، قانون است و اگر قانون مورد خدشه قرار گیرد، هیچ کس نفع و سودی نخواهد برد الا دشمنان و معاندین این مرز و بوم.

شروع رسمی فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها و تاکید مسوولان بر گفت‌وگو و حفظ آرامش

محمدمهدی ذوالفقارزاده نیز در نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های سطح یک کشور اظهار داشت: هدف گذاری ما این است که در سه ماهه پاییز سال جاری، حداقل سه کرسی آزاداندیشی در هر دانشگاه برگزار شود.

پس از پایان فصل جاری، نسبت به اشکالات شکل کنونی کرسی های آزاد اندیشی بررسی کارشناسی انجام و با استفاده از نظرهای معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها برای برگزاری طولانی مدت آن تصمیم گیری می شود. باید اشکال محتلف گفت‌وگوی اساتید و دانشجویان در محیط دانشگاهی وجود داشته باشد. 

ذوالفقارزاده ادامه داد: برخی اساتید دانشگاه‌ها و نخبگان که در سطح کشور قدرت جریان‌سازی فکری دارند، باید دعوت شده و به آنان جهت عرصه‌های گفتمانی میدان داده شود. برای شناخت درست فضای فکری و اجتماعی دانشگاه امروز باید جریان مستمر رصد داشته باشیم و سپس برنامه ریزی کنیم.

مراسم آشنایی با والدین دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز روز یکشنبه (۱۷ مهر) میزبان مراسم آشنایی با والدین دانشجویان این دانشگاه بود. معاون فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه در این مراسم گفت: دانشجویان همان دانش‌آموزانی هستند که زندگی جدیدی را در دانشگاه آغاز کرده اند. والدین باید از قوانین دانشگاه و وضعیت تحصیلی و رفتاری دانشجویان خود در دانشگاه مطلع باشند و مسائل شان را از طریق مسئولان دانشگاه پیگیری کنند.

حامد ملاداودی اظهار داشت: دانشجویانی که به‌ تازگی وارد دانشگاه شده اند، همان دانش آموزان بالنده‌ای هستند که زندگی جدیدی را آغاز کرده‌اند. دوران دانشجویی ویژگی‌های خاص خود را داشته و تفاوت بارزی با دوره دانش آموزی دارد.

موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی نیز میزبان هفتمین جلسه کمیسیون تدوین و تلفیق برنامه هفتم توسعه در بخش علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر توجه به سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب و نگاه کارشناسی در نگاشت این برنامه بود. 

غلامرضا ذاکر صالحی عضو هیات‌ علمی این موسسه و دبیر کمیسیون تدوین و تلفیق برنامه هفتم توسعه نیز در بخش علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: برای تدوین برنامه هفتم در بخش آموزش عالی هشت کارگروه فعال هستند که دوکارگروه فرهنگی و اجتماعی و حکمرانی مدیریت و اداری و مالی گزارشی از اقدامات صورت گرفته را ارائه می دهند.

رییس موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی هم در این نشست اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در سیاست‌های ابلاغی رویکرد قطعی برنامه هفتم را رویکرد اقتصادی دانستند و نقطه هدف برنامه هفتم تورم تک‌رقمی و رسیدن به رشد هشت درصدی است. بنابراین باید در پیوست احکام پیشنهادی این دو موضوع را مد نظر قرار دهیم و در اسناد پیوست به نقاط هدف توجه ویژه داشته باشیم.

علی باقر طاهری‌نیا بر لزوم تشکیل کارگروهی متشکل از نمایندگان موسسه و سازمان برنامه و بودجه همچنین مجلس شورای اسلامی به منظور هماهنگی و پیگیری امور تاکید کرد.

شروع رسمی فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها و تاکید مسوولان بر گفت‌وگو و حفظ آرامش

اتصال سازمان امور دانشجویان به گذرگاه خدمات دولت الکترونیک مرکز ملی تبادل اطلاعات 

سرپرست دفتر فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی سازمان امور دانشجویان گفت: امکان بهره‌برداری این سازمان از خدمات سایر دستگاه‌های اجرایی از طریق اتصال به گذرگاه خدمات دولت الکترونیک مرکز ملی تبادل اطلاعات با هدف ارتقای کیفیت خدمات حوزه دانشجویی فراهم شد.

مصطفی صالحی درباره اتصال این سازمان به گذرگاه خدمات دولت الکترونیک (GSB) در مرکز ملی تبادل اطلاعات (NIX) افزود: در راستای تحقق دولت الکترونیک، یکپارچه‌سازی اطلاعات، خدمات و تبادل داده میان دستگاه‌های اجرایی مختلف ضروری بوده که از الزامات اجرای این مهم، وجود بستری برای تبادل و به اشتراک‌گذاری داده‌ها و اطلاعات است.

به این پست امتیاز دهید.
دسته بندی : علمی آموزشی تاريخ : 13 اکتبر 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.