خبرگذاری گوناگون داروهای آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می‌دهند - خبرگزاری گوناگون

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش گاناگان از خبرگزاری یونایتدپرس، برخی مطالعات قبلی نشان داده اند که افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید کمتر در معرض خطر ابتلا به پارکینسون هستند. 

این مطالعات حاکی از آن است که دسته ای از داروهای آرتریت روماتوئید به نام داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDs) ممکن است در این کاهش خطر نقش داشته باشند.

بر اساس این مطالعه که اخیراً به صورت آنلاین در مجله  Neurology منتشر شده است، استفاده از اکثر داروهای DMARD ، از جمله متوترکسات، سولفاسالازین، سرکوب‌کننده‌های ایمنی، حداقل سه سال قبل از تشخیص بیماری پارکینسون با خطر ابتلا به این بیماری در مبتلایان به آرتریت روماتوئید مرتبط نبودند.

با این حال، محققان دریافتند که بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید که از داروهای DMARD به نام کلروکین یا هیدروکسی کلروکین استفاده می‌کنند، ۲۶ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون قرار دارند.

به گفته این محققان، هر دوی این داروها بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارند و در مطالعات حیوانی مشخص شده است که پتانسیل ضد پارکینسون دارند. اما نتایج مطالعات حیوانی اغلب با نتایج تحقیقات انسانی متفاوت است.

این مطالعه جدید توسط «آن پاکیناهو» از دانشکده داروسازی در دانشگاه فنلاند شرقی  انجام شد. تیم او خواستار تحقیقات بیشتر در مورد اثرات محافظتی احتمالی این داروها در برابر ابتلا به پارکینسون شد.

نویسندگان این مطالعه در یک نشریه خبری خاطر نشان کردند که عوامل خطرساز برای ابتلا به بیماری پارکینسون نامشخص است.

مطالعات قبلی آرتریت روماتوئید را با پارکینسون مرتبط دانسته اند، اما این مطالعات یافته های متناقضی داشته اند؛ بطوری که آرتریت روماتوئید را با خطر کمتر یا بیشتر ابتلا به پارکینسون مرتبط می دانند.

بیماری پارکینسون، اختلال پیش‌رونده، مخرب و درازمدت دستگاه عصبی مرکزی است که عمدتاً سیستم حرکتی بدن را مختل می‌کند. نشانه‌های این بیماری معمولاً آرام و به‌تدریج ظاهر می‌شوند و با پیشرفت بیماری، علائم غیرحرکتی نیز بروز می‌کنند.

آشکارترین نشانه‌های زودرس این بیماری عبارتند از لرزش، خشکی بدن، آرام‌شدن حرکات و دشواری در راه رفتن. نشانه‌های شناختی و رفتاری این بیماری نیز در اغلب افراد معمولاً به شکل افسردگی، اضطراب و فقدان علاقه و هیجان بروز می‌کند. در مراحل پیشرفته بیماری پارکینسون، بعضاً زوال عقل نیز شایع است. فرد مبتلا به پارکینسون ممکن است مشکلاتی در خوابیدن و سیستم حواس خود نیز تجربه کند.

به این پست امتیاز دهید.
دسته بندی : علمی آموزشی تاريخ : 30 ژانویه 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها